Ajánlatkérés

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Cégünk, az ÍVCSARNOK Kft., a HUPRO Systems SE kizárólagos magyarországi képviselője, bemutatja Önöknek egyedi technológiáját, mellyel íves önhordó acélkonstrukciókat gyárt már 1985 óta. Ez idő alatt több, mint 3000 projektet kiviteleztünk világszerte.

Technológiánk lehetővé teszi 9-től 50 méterig terjedő szélességű terület lefedését oly módon, hogy az önhordó tetőszerkezet egyidejűleg tetőfedésként is funkcionál, ezáltal jelentős költségmegtakarítást elérve a tervezett épületnél. Ennek a megoldásnak járulékos előnye az is, hogy a csarnok légterében semmilyen egyéb alátámasztás nem szükséges, így a csarnok teljes területe hasznos térként funkcionálhat.

A gyártási folyamat során cégünk kizárólag olyan alapanyagokat használ, amelyek garantálják az időjárási és kémiai hatások elleni maximális védelmet, ami jelentősen meghosszabbítja az egész szerkezet élettartamát. Technológiánkra 25 év garanciát biztosítunk.

A HUPRO® rendszer CE tanúsítvánnyal rendelkezik, amely biztosítja, hogy termékünk teljesíti a legszigorúbb követelményeket nemcsak a használt anyagok (önhordó Aluzinc® felületű íves acélkonstrukció, rozsdaálló kötések), hanem a szerkezetek legyártásával és azok gyártás-ellenőrzési folyamatával kapcsolatban is. ISO 9001 és ISO 14001 tanúsítvánnyal is rendelkezünk.

Technológiánk még ott is lehetővé teszi az építkezést, ahol más típusú összeszerelhető objektumok megépítése az éghajlati viszonyok, szél- és hóterhelés miatt nem kivitelezhető. A HUPRO® rendszer maximális egyediséggel és attraktív dizájnnal rendelkezik, mely kerüli a derékszögek uniformitását, éppen ezért széleskörű az érvényesülése a legbonyolultabb építészeti megoldások esetén is.

Technológia

Az íves konstrukciók a leghatékonyabb térbeli szerkezetek. Könnyűek, azonban rendkívül szilárdak és erősek. A boltozat és héjszerkezet statikai elveinek ötletes ötvözése (az acéllemez hosszanti és keresztirányú formálásával kapott „W“ keresztmetszetű ívelt szegmens) probléma nélkül lehetővé teszi nagy fesztávok átfedését egészen 50 m szélességig.

Az alap alkotóelem ALUZINC® felületkezelt, EASY FILM védőréteggel ellátott S 320GD szerkezeti acélból készül, melynek vastagsága 0,8 és 2 mm között mozog a csarnok fesztávolságától és az építkezés helyszínére jellemző időjárási viszonyoktól függően. Az egyes alkotóelemeket saválló, rozsdamentes csavarkötésekkel kötjük össze. Az íves acélkonstrukció alapokhoz történő rögzítése vegyi dűbelezés segítségével történik.

Szerkezetünk előnye az acélszerkezet viszonylag alacsony tömegében rejlik más építési anyagokkal szemben. Ez az előny jelentős költségmegtakarítást eredményez az építmény felépítésénél és szállításánál is. A rendszer kiemelkedő statikai tulajdonságai előnyösen kihasználhatók extrém környezeti viszonyok esetén, a szerkezet a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengésnek is ellenáll.

Csarnokok szellőzése

Csarnokaink sztenderd kivitelben passzív szellőztető rendszerrel rendelkeznek, mely a termodinamikus légáramlás elve alapján működik elektromos energia felhasználása nélkül. Oldalsó légbeömlő nyílások a köpeny alsó részén biztosítják a friss levegő beáramlását, mely aztán a gerincen elhelyezett Lomanco® típusú passzív szellőzőkön át távozik. Ez a rendszer megakadályozza a nagymértékű nedvesség és a kondenz pára képződését, hőszigetelt vagy anélküli csarnokokban, valamint a hőszigetelt csarnokokban megakadályozza a hőszigetelési rétegrend átmelegedését s ezáltal a csarnok belső légterének felmelegedését is a forró nyári hónapokban.

Csanokok bevilágítása

A csarnok bevilágítását áttetsző szegmeselemekkel, esetleg tetőablakok az önhordó íves köpenybe való beépítésével oldjuk meg. A csarnok bevilágítása az oromfali lezárásokban, sztenderd ablakok vagy áttesző bevilágító elemek beépítésével is megoldható.

Hőszigetelt csarnokok

A csarnokok hőszigetelése az erre a célra kifejlesztett rendkívül hatékony HUPRO hőszigetelő rendszer segítségével történik. Ez a rendszer lehetővé teszi különböző vastagságú hőszigetelés beszerelését, tekintettel a csarnok tűzbiztonsági-, akusztikai- és beltéri felületi követelményeire.

Szerelés

Az egyes alapelemek saválló rozsdamantes csavarokkal vannak összeszerelve, amelyek a közvetlenül az építkezés helyszínén elvégzett összeszerelés után egy kompakt konstrukciós egységet (ívkötegeket) alkotnak. Ezek az ívkötegek azután darutechnika segítségével kerülnek beemelésre, összekötésre, majd dűbelezésre. Egy 1000m2 felületű objektum felépítése normál körülmények között 14 nap alatt kivitelezhető.

Szállítás

A HUPRO rendszer elemeit 700 x 3100 mm-es raklapokon szállítjuk. Egy raklapon annyi elemet lehet szállítani, mely az összeszerelésük után kb. 100 m2 alapterületű objektumot fed le. Egy kamionnal annyi anyag szállítható le, amely kb. 1000 m2 alapterületű objektum lefedéséhez elegendő, ami így jelentős szállítási költségmegtakarítást eredményez.

Szolgáltatás

Komplex tervezési, gyártási, szállítási és generálkivitelezési szolgáltatást kínálunk Önöknek. A megkapott információk alapján ingyenesen elkészítünk Önöknek egy előzetes árajánlatot és ha azzal felkeltjük további érdeklődésüket, akkor fel tudjuk kínálni a teljes tervdokumentáció elkészítését is az Önök igényeinek megfelelően. Több tervezési alapmegoldással is rendelkezünk, mint pl. csomópontok, hőszigetelési rendszerek, felületi kiképzések, homlokzati csatlakozások, stb... Komplett sportcsarnokok, tornatermek tervezésével és kivitelezésével is foglalkozunk, beleértve a sportpálya különféle felületi kiképzésével, akusztikai megoldásával, gépészetével, világításával, stb... Szívesen meglátogatjuk Önöket és az eddigi tapasztalatainkra és szakértelmünkre alapozva segítünk elképzelései megvalósításában.

A HUPRO önhordó acélszerkezet a hosszú élettartama alatt minimális karbantartást igényel. Az éghajlati terhelésekre jellemző normák túllépése után az épületek karbantartását az előírásoknak megfelelően kell elvégezni.

 
 

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Další informace